Kilpa-aerobiccarit avasivat kotimaan kilpailukauden

3.4.2014

Nokian Voimisteluseuran kilpa-aerobiccareilla hyvä kilpailukauden aloitus

Kilpa-aerobicin kotimaan kilpailukausi avattiin viime viikonloppuna Keravalla Aerobic Cup 1 kilpailulla. Nokian Voimisteluseurasta osallistui kilpailuihin yhteensä 14 urheilijaa SM- ja kilpasarjoihin. Kotiintuomisina tuli 1 pronssi ja 1 hopea.

Lauantaina kilpailtiin kovatasoisissa SM-sarjoissa. Parhaiten NVS:n urheilijoista menestyi Henriikka Riihitupa, joka oli naisten sarjan 10. pistein 16.550. Naisten sarjassa kilpaili myös Kreeta Nevantaus joka sai pisteet 16.200 oikeuttaen sijaa 12. Molemmilla naisilla oli hieman haparointia vaikeusliikkeiden kanssa, minkä takia pisteet jäivät vielä kauden tavoitteista. Seuraavaan kisaan lähdetään pisteitä ja sijoituksia nostamaan puhtaammilla suorituksilla.

Nuorten 12-14-vuotiaiden SM-sarjassa kilpaili Milla Lepistö, joka teki varman suorituksen selkeästä jännityksestä huolimatta ja onnistui nostamaan sijoituksensa kovatasoisessa 44 osallistujan sarjassa sijalle 14. pistein 16.650. 9-11-vuotiaiden SM-sarjan Nella Valkolehto teki myös hyvän suorituksen ja sai pisteet 15.500 oikeuttaen 33 osallistujan sarjassa sijalle 12.

Sunnuntaina kilpailtiin kilpasarjoissa sekä aerodancessa. Upean debyytin yksilönä teki Viivi Winqvist joka otti 4lk kilpasarjasta pronssisen mitalin pistein 16.350. Samassa sarjassa kilpaili myös Sinna Salo joka sai pisteet 14.550 ja sijoittui 13. Sinna on omaksunut hienosti lyhyessä ajassa uuden ohjelman. Ohjelma vaatii kuitenkin vielä hiomista ja varmuutta suoritukseen, jota lähdetään seuraavista kisoista hakemaan.

5.luokan kilpasarjassa NVS oli hyvin edustettuna neljän urheilijan voimin. Parhaat pisteet nappasi Laura Mäkinen, joka sijoittui kuudenneksi pistein 16.500. Julia Koskinen tuli muutaman sijoituksen verran perässä ollen 10. pistein 16.050. Anni Hakala sai pisteitä 15.850, jotka oikeuttivat sijaan 12 ja viime syksyltä nousupisteet tähän sarjaan saanut Linda Myllymäki sai pisteitä 15.200 ollen sijalla 16.

Tanssillisessa aerodance-sarjassa NVS oli edustettuna 12-17-vuotiaiden ryhmällä. Nopealla aikataululla opeteltu uusi ohjelma oli menevä ja hyvä kokonaisuus. Ryhmälle tuli kuitenkin vielä muutamia eriaikaisuuksia ja selkeitä suoritusvirheitä, jotka laskivat pisteitä. Ryhmä otti pistein 14.350 hopeiset mitalit jääden vain 0,2 pisteen päähän kullasta. Ensi viikolla kilpailtavissa Aerobic Cup 2 kilpailuissa Kajaanissa lähdetäänkin tavoittelemaan puhtaampaa suoritusta ja mahdollisesti myös sitä kirkkainta mitalia.

Aerobic Cup 1 kilpailu toimi samalla myös 2.karsintakilpailuna kesäkuussa Meksikossa käytäviin MM-kilpailuihin. NVS:n kilpailija Linda Paso on ”lainassa” Valkeakosken Koskenpoikien yli 18-vuotiaiden aerodance ryhmässä, joka valittiin karsinnan jälkeen edustamaan Suomea MM-kilpailuihin. Onnea Lindalle ja ryhmälle valinnasta!