Mitaleita NVS:n joukkuevoimistelijoille ja kilpa-aerobiccareille

24.4.2014

Mitaleita Nokian Voimisteluseuran joukkuevoimistelijoille ja kilpa-aerobiccareille

Nokian Voimisteluseuran kilpailijat avasivat kotimaan kilpailukautensa pari viikkoa sitten sekä kilpa-aerobicissa että joukkuevoimistelussa. Kotiintuomisina kauden ensimmäisistä kilpailuista tuli  1 pronssi ja hopea kilpa-aerobicista sekä 1 pronssi joukkuevoimistelusta.

Keravalle Aerobic Cup 1 kilpailuihin 29.-30.3. NVS:stä osallistui yhteensä 14 urheilijaa.

Lauantaina kilpailtiin kovatasoisissa SM-sarjoissa. Parhaiten NVS:n urheilijoista menestyi Henriikka Riihitupa, joka oli naisten sarjan 10. pistein 16.550. Junioreista parhaan tuloksen teki Milla Lepistö, ollen 12-14-vuotiaiden 44 osallistujan SM-sarjassa 14. pistein 16.650. 9-11-vuotiaiden sarjassa Nella Valkolehto teki myös kovan tuloksen ollen 12. pistein 15.500. Sarjassa oli 33 osallistujaa.

Sunnuntaina kilpailtiin kilpasarjoissa sekä aerodancessa. Upean debyytin yksilönä teki Viivi Winqvist joka otti 4lk kilpasarjasta pronssisen mitalin pistein 16.350. Tanssillisessa aerodance-sarjassa NVS:n 12-17-vuotiaiden ryhmä otti pistein 14.350 hopeiset mitalit jääden vain 0,2 pisteen päähän kullasta. Aerobic Cup 1 kilpailu toimi samalla myös 2.karsintakilpailuna kesäkuussa Meksikossa käytäviin MM-kilpailuihin. NVS:n kilpailija Linda Paso on ”lainassa” Valkeakosken Koskenpoikien yli 18-vuotiaiden aerodance ryhmässä, joka valittiin karsinnan jälkeen edustamaan Suomea MM-kilpailuihin. Onnea Lindalle ja ryhmälle valinnasta!

Joukkuevoimistelun kilpailukausi startattiin sunnuntaina 30.3. TUL:n Tampereen piirin kilpailuissa Vuoreksen koululla.

Alle 10-vuotiaiden ikäkausiryhmät Pinkit ja Turkoosit osallistuivat katselmus-sarjaan, missä onnistuivat kisaohjelmissaan hyvin. Fannit kilpailevat toista vuotta 10-12-vuotiaiden sarjassa ja tytöt suorittivat ohjelmansa hyvin, vaikkakin pientä parannettavaa vielä jäi. Fannit sijoittuivat kategoriaan 6., joka oikeutti TUL:n Tampereen piirin joukkueiden kesken sijaan 5. (10.).

14-16-vuotiaiden kilpasarjassa Miraclet saivat pisteet 11,33, jotka oikeutti kolmanteen sijaan ja prossiseen mitaliin. Joukkue oli tyytyväinen teknisiin pisteisiin ja suoritus meni hyvin; parannettavaa jäi vielä ohjelman taiteellisuuteen. Miracleissa voimistelevat Hanna Mäntylä, Venla Haavisto, Inga Wilen, Milla Meriö, Pinja Teikari, Emilia Teikari, Katri Auvinen, Maija Eskola ja Saara Sassi.

Molempien lajien kilpailukausi jatkui viime viikonloppuna Vaajakoskella joukkuevoimistelun Sydän-Suomen Aluemestaruuskilpailuissa ja Kajaanissa Aerobic Cup 2 ja SM-katsastuskilpailuissa.

Kilpa-aerobiccarit toivat kotiin kaksi hopeaa. Naisten SM-sarjan joukkuekilpailusta trio Jasmin Koskinen, Linda Paso, Henriikka Riihitupa tekivät varman suorituksen ja saivat hopeaa tiukassa kisassa pistein 17.267. Jasmin ja Henriikka kilpailivat myös naisten SM-yksilösarjassa, kuten myös Kreeta Nevantaus. Kaikki kolme tekivät hyvät suoritukset ja pisteissä päästiin jo lähelle kauden tavoitteita.

Junioreista parhaiten onnistui Milla Lepistö joka rikkoi oman piste-ennätyksen ja saavutti samalla kevään tavoitteensa. Milla paransi myös sijoitustaan kovatasoisessa 48 osallistujan sarjassa ollen 11. pistein 17.200.

Toinen hopea tuli nuorten aerodance-sarjasta. NVS:n junnuryhmä sai pisteitä 14,25 jääden taas vain 0,25 päähän kullasta. Ryhmässä kilpailivat Nella Valkolehto, Milla Lepistö, Anni Järvinen, Sinna Salo, Saana Lehtinen, Sani Salo ja Anna Ukkonen. Myös kilpasarjoissa nähtiin onnistuneita suorituksia ja kaikilla NVS:n kilpailijoilla oli aikaisempaa ehjemmät kokonaisuudet.

Voimisteluliiton joukkuevoimistelun Sydän-Suomen Aluemestaruuksista kilpailtiin lauantaina Vaajakoskella. NVS:n Miraclet sijoittuivat 14-16-vuotiaiden kilpasarjassa kahdeksanneksi pistein 11,19. 10-12-vuotiaiden sarjassa Fannit sijoittuivat kategoriaan 7 ja olivat sijoilla 16.-19. 24 joukkueen sarjassa. Sunnuntaina ikäkausiryhmät Pinkit ja Turkoosit pääsivät näyttämään taitojaan Sydän-Suomen alueen asemalla. Joukkueet suorittivat ohjelmat mallikkaasti ja saivat hyvää palautetta arvi-tuomareilta.

Aerobic Cup 1 mitalistit Viivi Winqvist ja junnujen AeroDance-ryhmä
Miraclet TUL Tampereen piirin kisoissa pronssille
Paso, Riihitupa, Koskinen, naisten joukkuesarjan 2.sija Aerobic Cup 2 kilpailuissa