Kansainvälistä tuomariosaamista Nokian Voimisteluseuraan

20.3.2017

Nokian Voimisteluseuran Mira Viitanen ja Lotta Aronen osallistuivat helmikuussa kilpa-aerobicin kansainväliseen tuomarikoulutukseen Portugalin Costa de Caparicassa. Kilpa-aerobicin kansainväliset säännöt uudistuivat vuoden 2017 alussa uuden olympiadin vaihtuessa ja tiivistahtinen viikko piti sisällään kattavan perehtymisen uusiin sääntöihin. Viikko päättyi kirjalliseen ja käytännön kokeeseen, joiden suorittaminen hyväksytysti oli vaatimuksena kurssin läpäisyyn. Molemmat nokialaistuomarit suorittivat kokeen hyväksytysti saavuttaen Brevet 4 -kategorian tuomarikortit.

Kansainvälisen voimisteluliiton järjestämälle tuomarikurssille osallistui kaikkiaan 55 tuomaria 19 maasta. Suomesta mukana oli neljä tuomaria, NVS:n tuomarikaksikon lisäksi Saija Salminen Turusta ja Tarja Karjalainen Oulusta.

Kilpa-aerobicin kansallinen kisakausi uuden olympiadin säännöillä käynnistyy 1.-2.4 Valkeakoskella järjestettävissä Aerobic Cup 1 kilpailuissa.

Suomen tuomarit Saija Salminen (vas.), Tarja Karjalainen, Lotta Aronen ja Mira Viitanen.