TUNTIKUVAUKSET

Alta löydät kuvaukset Nokian Voimisteluseuran harrasteliikunnan tunneista. Ikärajoitukset kullekin tunnille ovat pääosin suosituksia, joten myös hieman vanhemmat tai nuoremmat lapset voivat ilmoittautua ryhmiin perheen oman harkinnan mukaan.

PERHETEMPPU

Perhetempputunti on lapsen ja aikuisen yhteinen temppujumppa, jossa harjoitetaan perusliikuntataitoja ja vietetään riemukkaita yhteisiä hetkiä. Tunnilla liikutaan vauhdikkaasti musiikin mukana, leikitään ja temppuillaan temppuradalla.

Iloinen liikuntahetki tuo lapselle onnistumisen elämyksiä, kehittää motoriikkaa ja sytyttää liikuntakipinän jo pienestä pitäen. Lapset ja aikuiset kokevat yhdessätekemisen riemua ja saavat mukavia kokemuksia liikunnasta. Perheliikuntaryhmässä lapsen liikunnalliset valmiudet kehittyvät turvallisessa ilmapiirissä.

MINIKEIJUT

Minikeijuissa tutustutaan voimistelun alkeisiin ja päästään liikkumaan musiikin mukana tanssien ja voimistellen. Tunti kehittää kehonhallintaa, tasapainoa, ketteryyttä ja ryhmässä toimimista. Tunneilla tutustutaan myös erilaisiin välineisiin ja telineisiin mielikuvitusta apuna käyttäen. Tunnin lomassa vahvistetaan perusliikuntataitojen kehitystä monipuolisen harjoittelun avulla. Lapsen kehonhallinta kehittyy ja ryhmässä toimimisen taidot opitaan huomaamatta. Tunnit sisältävät monipuolista liikuntaa mm. liikuntaleikkien, pelien, kisailujen ja temppuratojen muodossa.

MINININJAT

Minininjat on yhdistelmä parkouria, telinevoimistelua sekä akrobatiaa. Tunnilla harjoitellaan erilaisia temppuja ja lapset pääsevät käyttämään mielikuvitustaan ninjaradan merkeissä. Tunti kehittää erityisesti kehonhallintaa, tasapainoa sekä ketteryyttä. Tunnin lomassa vahvistetaan perusliikuntataitojen kehitystä monipuolisen harjoittelun avulla. Lapsen kehonhallinta kehittyy ja ryhmässä toimimisen taidot opitaan huomaamatta. Tunnit sisältävät monipuolista liikuntaa mm. liikuntaleikkien, pelien ja kisailujen muodossa. Myös välineitä ja temppuratoja käytetään tunneilla paljon.

VOIMISTELUKOULU

Voimistelukoulussa lapsi kokee liikunnan iloa ja onnistumisen tunteita. Tunneilla harjoitellaan voimistelun perustaitoja leikinomaisesti ja voimistelutaitojen lomassa vahvistetaan perusliikuntataitojen kehitystä monipuolisen harjoittelun avulla. Voimistelutaitojen lomassa vahvistetaan lapsen kehonhallintaa ja tasapainoa.  Kauden aikana myös erilaiset välineet ja telineet tulevat tutuiksi.

FREEGYM

Freegym on lapsille ja nuorille suunnattu harrastus, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja. Vauhdikkaassa Freegymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset.

Katso täältä Suomen Voimisteluliiton esittelyvideo Freegymistä.

PARKOUR

Parkourille tunnuksenomaisia perusliikkeitä ovat juokseminen, hyppääminen, kiipeäminen, tasapainoilu ja roikkuminen, pääsääntöisenä muotona sulavasti liikkeessä pysyminen liikkeen katkeamatta. Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti koordinaatiota, kehonhallintaa, tasapainoa ja nopeutta. Tärkeintä on, että jokainen pääsee liikkumaan ja haastamaan itseään omien kykyjensä puitteissa.

AKROBATIA

Akrobatiatunneilla harjoitellaan akrobatiaa permannoilla, trampoliinillä, puomilla ja muilla voimistelutelineillä. Lisäksi kauden aikana tutuksi tulee myös pariakrobatia sekä pyramidit. Tunnin lomassa vahvistetaan perusliikuntataitojen kehitystä monipuolisen harjoittelun avulla. Lapsen kehonhallinta kehittyy ja ryhmässä toimimisen taidot opitaan huomaamatta.

AKROBATIA JATKOTASO

Akrobatia jatkotaso -tunti on tarkoitettu niille, joilta löytyy jo aiempaa kokemusta akrobatiasta. Tunti on hyvää jatkoa esimerkiksi NVS:n Akrobatia-tunnilla käyneille.

Tunnilla harjoitellaan jo haastavampaa akrobatiaa permannoilla, trampoliinilla, puomilla ja muilla voimistelutelineillä. Lisäksi kauden aikana tutuksi tulee myös pariakrobatia sekä pyramidit. Tunnin lomassa vahvistetaan perusliikuntataitojen kehitystä monipuolisen harjoittelun avulla. Lapsen kehonhallinta kehittyy ja ryhmässä toimimisen taidot opitaan huomaamatta.

TAITORYHMÄT

Taitoryhmissä harjoitellaan perusvoimistelutaitoja, kuten tasapainoa, liikkuvuutta, voimaa ja nopeutta painottaen lajinomaista harjoittelua. Tunneille voi tulla ilman aiempaa kokemusta. Taitoryhmät ovat askel harrasteliikunnan sekä kilpalajien välillä. Taitoryhmät eivät vielä kilpaile, mutta ryhmistä on hyvä ponnistaa lajien kilparyhmiin.

JV Taitoryhmä = Joukkuevoimistelu

KA Taitoryhmä = Kilpa-aerobic