Tuntikuvaukset

Keijukaiset

Keijukaisissa tutustutaan voimistelun alkeisiin ja päästään liikkumaan musiikin mukana tanssien ja voimistellen. Keijukaiset on joukkuevoimistelun harrasteryhmä, jossa tehdään koreografiallinen esitys seuran näytöksiin.

Ninjailu

Ninjailu on yhdistelmä parkouria, telinevoimistelua sekä akrobatiaa. Tunnilla harjoitellaan erilaisia temppuja ja lapset pääsevät käyttämään mielikuvitusta ninjaradan merkeissä. Tunti kehittää erityisesti kehonhallintaa, tasapainoa sekä ketteryyttä.

Temppukoulu

Nokian Voimisteluseuran temppukouluissa lapsi kokee liikunnan iloa ja onnistumisen tunteita. Temppukoulussa harjoitellaan voimistelun perustaitoja leikinomaisesti. Voimistelutaitojen lomassa vahvistetaan perusliikuntataitojen kehitystä monipuolisen harjoittelun avulla. Lapsen kehon hallinta kehittyy ja ryhmässä toimimisen taidot opitaan huomaamatta.Tunnit sisältävät monipuolista liikuntaa mm. liikuntaleikkien, pelien ja kisailujen muodossa. Myös välineitä ja temppuratoja käytetään tunneilla paljon. Temppukoulussa vahvistetaan liikunnan perustaitoja ja kehitetään motoriikkaa innostaen ja kannustaen lapsia positiivisesti liikunnan ja urheilun pariin.

Liikuntavaatteiksi mukavat joustavat vaatteet ja paljaat varpaat (tai tossut). Juomapullon voi ottaa mukaan.

Voimistelukoulu

Voimistelukoulussa harjoitellaan voimistelun perustaitoja ja akrobatiaa. Voimistelutaitojen lomassa vahvistetaan lapsen kehonhallintaa ja tasapainoa.  Kauden aikana myös erilaiset välineet ja telineet tulevat tutuiksi.

Joukkuevoimistelun alkeisryhmä

Joukkuevoimistelun alkeisryhmään voivat osallistua kaikentasoiset harrastajat. Ryhmässä harjoitellaan joukkuevoimistelun perustaitoja. Ryhmä toimii valmennusryhmien esivalmennusryhmänä ja siitä on mahdollisuus siirtyä eteenpäin kilpaileviin ryhmiin.

FreeGym

Freegym on uusi lapsille ja nuorille suunnattu harrastus, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja. Vauhdikkaassa Freegymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset.

Katso tästä Suomen Voimisteluliiton esittelyvideo Freegymistä.

Parkour

Parkourissa keskitytään kehittämään liikkumiseen tarvittavia perusominaisuuksia, kuten tasapainoa, voimaa, dynaamisuutta, kestävyyttä, tarkkuutta, tilan hahmotusta ja luovuutta. Parkour on yksinkertaisimmillaan juoksemista, hyppäämistä ja kiipeämistä. Siinä mm. tasapainoillaan, ylitetään esteitä, sujahdellaan ahtaista väleistä, kiivetään seinille ja hypitään erilaisille pinnoille.

Telinevoimistelu

Ryhmissä opetellaan telinevoimistelun alkeita ja tutustutaan telineisiin sekä harjoitellaan voimistelun perusliikkeitä ja permantoakrobatiaa. Oheisharjoitteina tehdään liikkuvuus-, ja lihaskuntoharjoitteita huomioiden harrastajien ikä- ja taitotaso. Kauden aikana ryhmissä tutustutaan mm. permantoon, rekkiin, renkaisiin, nojapuihin ja erilaisiin hyppyihin.

Alkeisryhmät harjoittelevat 1x/vko 45min-1h. Ryhmissä ei ole pääsyvaatimuksia ja kaikki osallistujat pääsevät kehittämään taitojaan ohjaajan opastuksella.

Jatkoryhmässä voi valita harjoitteleeko 1x/vko vai 2x/vko 1h ajan. Ryhmää suositellaan niille, joilla on noin 1 vuoden harjoitustausta telinevoimistelusta.

Edistyneet-ryhmä harjoittelee 1-2x/vko 1h 15min. Ryhmää suositellaan niille, joilla on jo useamman vuoden harjoitustausta telinevoimistelusta. Pääsyvaatimuksena on osata käsilläseisonta, siltakaato sekä voltti.