KILPA-AEROBIC

Pysähtymätöntä, intensiivistä liikettä. Nopeita jalkoja ja tarkkoja käsiliikkeitä. Notkeutta, voimaa, mukaantempaavaa rytmiä. Heittäytymistä ja räjähtävää energiaa. Sähäkkä hyppy ilmaan ja laskeutuminen punnerrusasentoon. Lihasvoimaa ja huikeaa hallintaa, joka näyttää vaivattomalta, mutta syntyy vain lukemattomien tuntien vaivannäön tuloksena. Kilpa-aerobic on laji, jossa lihakset ovat kuin tulessa, mutta hymy ei hyydy.

Kilpa-aerobic on vaativaa ja korkealla intensiivisyydellä tapahtuvaa liikkumista musiikkiin suorittaen vaaditut, haastavat vaikeusosa elementit. Kilpa-aerobic kehittää fyysistä voimaa, notkeutta, koordinaatiota sekä äärirajoille ulottuvaa aerobista kestävyyttä yhdessä suorituksessa. Aerobic on kiinnostavaa ja esteettisesti miellyttävää katsottavaa.

Aerobicissa on neljä vaikeusliike ryhmää, jotka sisältävät dynaamista voimaa, staattista voimaa, hyppyjä  sekä notkeus- ja tasapainoelementtejä. Kilpailuohjelma saa sisältää korkeintaan 10 vaikeusliikettä ja pari-, joukkue- ja ryhmäsarjoissa 1 nosto.

(Lähde: Suomen Voimisteluliitto)

Tervetuloa mukaan näyttävään ja vauhdikkaaseen kilpa-aerobiciin!

Lisätietoja kilpa-aerobicin harjoittelusta ja valmennusryhmistämme voit kysyä lajivastaava Lotta Aroselta:

kilpa-aerobic(a)nokianvoimisteluseura.fi